Barbeque Char Siu

19/06/2025 /
4

Nå som sommeren er her, og grillsesongen er i full gang, er det lite som frister mer enn saftig barbeque ute i hagen eller på balkongen. Hvis du er glad i asiatisk svin.med masse smak, er denne barbeque char siu oppskriften midt i blinken.

Char siu er en klassisk kantonesisk rett – perfekt grillet svinenakke med en søt, krydret og lett karamellisert saus. Denne versjonen er tilpasset norske forhold og smaker helt fantastisk både som middag eller som en del av en svinenakke meny.

Med denne oppskriften får du en enkelt saus til svin som også fungerer kjempegodt på grillen, og du kan bruke både vanlig grill eller stekeovn. Svinekjøtt som er marinert lenge gir utrolig mørt resultat – og denne svinenakke oppskriften passer perfekt til varme sommerdager når man vil servere noe som virkelig imponerer gjestene.

Oppskriften er beregnet for 4 personer

Ingredienser:

1kg svinenakke uten ben

Marinade:

6 fedd hvitløk

4 ss hoisin saus

1 pk char siu pulver

2 ss potetmel

1/2 ts salt

2 ss sukker

3 ss cherry

1 dl lunkent vann

2 ts sesamolje

 

Fremgangsmåte:

1. Skjær svinenakken i fire lange skiver og legg dem til side.

2. Skrell og finhakk hvitløken.

3. Bland alle de øvrige ingrediensene i en stor bolle eller ildfast form. Når marinaden er godt blandet, legg i svineskivene. Vend dem godt slik at marinaden dekker alt svinekjøttet. La kjøttet marinere i minst 2 timer, men aller helst natten over.

4. Varm opp ovnen (eller grillen) til 180 grader. Legg svinenakken på rist og sett den i ovnen. Ha gjerne et stekebrett under for å samle opp væsken.

5. Grill svinenakken i 8 minutter på den ene siden. Snu skivene og grill videre i 8 minutter. Slå av ovnen og la kjøttet hvile i ettervarmen i 5 minutter.

6. Skjær char siu opp i tynne skiver på tvers av fibrene. Server gjerne med kokt jasminris, eller som en del av en asiatisk svin-rett med nudler og grønnsaker.

 

Tips: 

-Til grillen: Denne oppskriften fungerer også kjempegodt på kull- eller gassgrill! Grill skivene direkte over middels varme i stedet for ovn.

-Svinenakke meny: Server sammen med en frisk asiatisk kålsalat, edamamebønner og dampede bao-buns.

-Enkel saus til svin: Bruk rester av marinaden (kok opp først!) som saus til serveringen.

-Andre kjøtttyper: Du kan også bruke ribbe eller svinebog om du ikke får tak i svinenakke.

-Meal prep: Denne barbeque char siu holder seg godt i kjøleskapet i flere dager og er perfekt i wraps, salater eller wok.

© Mystore.no